Header image

Site tools

Contact

Bezoekadres
Mercatorlaan 1200 3528 BL, Utrecht
Domus Medica 6e etage, gebouwdeel A
   
Contact
085 04 81 460 E-mail ons
Meer contactinformatie...

Zoeken

Inloggen

Web-tv

Web-tv

Web-tv: Acute ischemie van het been 

Op maandag 7 november 2022 tussen 20:30-21:30 volgt de web-tv uitzending over de ESVS Clinical Practice Guidelines on the Management of Acute Limb Ischaemia met de sprekers dr. Vincent Jongkind, dr. Olivier Koning en dr. Rozemarijn van der Vijver . Lees hier meer over deze gratis webcast.

 

Web-tv: Vaatprothese Infecties 

Op donderdag 16 december 2021 tussen 20:30-21:30 volgt de web-tv uitzending over Vaatprothese Infecties met Prof. Van Sambeek, Dr. Saleem en Dr. Peters. Lees meer...
U kunt zich registreren via deze link: https://www.mednet.nl/webcast/vaatprothese-infecties/.

Uitzending gemist?

Op 11 november heeft de uitzending Abdominaal Aneurysma: een nieuwe Europese richtlijn plaatsgevonden. U kunt de webcast nu on-demand bekijken wanneer het u uitkomt. Nadat u bent ingelogd verschijnt de link naar de nascholing. Voor meer informatie klik hier

Web-tv: Abdominaal Aneurysma


Klik hier voor meer informatie.

Web-tv: Carotischirurgie

Uitzending gemist? Kijk wanneer het u uitkomt!

Wat: Diabetische voet; een nieuwe multidisciplinaire richtlijn.
Klik hier voor meer informatie.


Diabetische voet; een nieuwe multidisciplinaire richtlijn

Wanneer: Woensdag 27 juni 2018 van 20:30 tot 21:30 uur

Tijdens deze live online nascholing wordt ingegaan op de behandeling van de diabetische voet. Uiteraard wordt aandacht besteed aan de nieuwe multidisciplinaire richtlijn, maar daarnaast wordt ook heel praktisch gekeken naar de belangrijkste aspecten bij de behandeling van de diabetische voet. Aan de hand van casuïstiek gaan de experts in op diagnostiek, revascularisatie, infecties en secundaire preventie. Met maar liefst 5 experts in de studio kunt u concrete adviezen verwachten die gebaseerd zijn op veel eigen ervaring, wetenschappelijk onderzoek en de nieuwe richtlijn.
 

Mesenteriale ischemie: van eigen mening naar praktische richtlijn

In april 2017 is een eerste Europese Richtlijn over mesenteriaal ischemie gepubliceerd. Deze richtlijn met flinke Nederlandse inbreng geeft antwoorden op veel alledaagse vragen over dit lastige ziektebeeld. (Björck M, Koelemay M, Acosta S, et al. Management of diseases of the mesenteric arteries and veins. Clinical Practise Guidelines of the ESVS.  Eur J Vasc Endovasc Surg 2017;53:460-510
Tijdens deze web-tv uitzending worden aan de hand van herkenbare casuïstiek de belangrijkste aanbevelingen over chronische en acute mesenteriaal ischemie door genomen.
De web-tv wordt georganiseerd vanuit de NVvV, samen met de NVGE en NVIR. Drie erkende experts, een maag-darm-leverarts, een interventieradioloog en een vaatchirurg, bediscussiëren de huidige inzichten en reiken concrete tips aan over diagnostiek en therapie.
Als u deze web-tv heeft gevolgd dan bent u weer op de hoogte van de diagnostiek en behandeling van dit potentieel lethale ziektebeeld dat door haar weinig specifieke symptomatologie bekend is om haar patiënten- en doktersdelay.


Perifeer Arterieel Vaatlijden

De nieuwe richtlijn Perifeer Arterieel Vaatlijden geeft veel (nieuwe) adviezen over diagnostiek en behandeling, maar het toepassen van die nieuwe inzichten blijft maatwerk. Tijdens deze interactieve online nascholing worden de belangrijkste strategiewijzigingen samengevat. Vervolgens worden vooral veel patiënten besproken: bij welk scenario moet welke diagnostiek worden verricht en door wie? En welke behandelkeuze maakt u vervolgens op basis van de uitkomst? En wat is daarbij dan de plaats van looptraining, PTA en chirurgie? En in welke gevallen is een meer conservatieve therapie of juist invasief aan te raden? Kortom: een nascholing die gaat over de patiënten en de materie waarmee u dagelijks bezig bent.