Header image

Site tools

Contact

Bezoekadres
Mercatorlaan 1200 3528 BL, Utrecht
Domus Medica 6e etage, gebouwdeel A
   
Contact
030 282 33 59 E-mail ons
Meer contactinformatie...

Zoeken

Inloggen

Nieuws

Nieuws

Geachte leden,

Graag zouden we op dinsdagavond 15 mei met u in gesprek willen gaan betreft het convenant. U ontvangt t.z.t. meer informatie. 
Locatie: Utrecht
Datum: 15 mei, aanvang 19.00 uur

Er zijn 10 gratis registraties voor de PortoVascularConference 2018 te verkrijgen voor 10 Nederlandse aios.

LASTEST ADVANCES ON VENOUS AND ARTERIAL DISEASES
MEI 17-19, 2018
CENTER FOR MEDICAL RESEARCH, FACULTY OF MEDICINE OF PORTO

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Cristina Freitas, cristina.freitas@portovascularconference.com.

In april 2017 is een eerste Europese Richtlijn over mesenteriaal ischemie gepubliceerd. Deze richtlijn met flinke Nederlandse inbreng geeft antwoorden op veel alledaagse vragen over dit lastige ziektebeeld. (Björck M, Koelemay M, Acosta S, et al. Management of diseases of the mesenteric arteries and veins. Clinical Practise Guidelines of the ESVS.  Eur J Vasc Endovasc Surg 2017;53:460-510)

Aan de hand van herkenbare casuïstiek nemen we op dinsdag 6 maart 2018 in een interactieve web-tv de belangrijkste aanbevelingen over chronische en acute mesenteriaal ischemie door.

De call voor het onderzoeksprogramma 'Leading the Change' is geopend. Dit programma biedt mogelijkheden voor zorgevaluatieonderzoek. Een zorgevaluatie evalueert de kosteneffectiviteit van bestaande, breed ingeburgerde zorg. Eén van de voorwaarden is dat het onderwerp op de kennisagenda van de NVvH is opgenomen. Het maximaal aan te vragen budget bedraagt

Het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde heeft een serie artikelen met de laatste kennis over tabak gepubliceerd. Al deze artikelen zijn gebundeld, gecombineerd met cijfers van het Trimbos Instituut en handige websites. 

U kunt deze bundel kosteloos aanvragen via deze link.

Helaas hebben we de online-nascholing mesenteriaal ischemie moeten uitstellen.

We informeren u zodra de nieuwe datum bekend is.

In april 2017 verscheen een eerste Europese Richtlijn over mesenteriaal ischemie. Deze richtlijn met flinke Nederlandse inbreng geeft antwoorden op veel alledaagse vragen over dit lastige ziektebeeld. Aan de hand van herkenbare casuïstiek nemen de sprekers tijdens een interactieve web-tv de belangrijkste aanbevelingen over chronische en acute mesenteriaal ischemie door. Tijdens deze online nascholing kunt u vragen stellen aan de experts.Drie erkende experts, een maag-darm-leverarts, een interventieradioloog en een vaatchirurg, bediscussiëren de huidige inzichten en reiken concrete tips aan over diagnostiek en therapie.

Vanuit het Leids Universitair Medisch Centrum verrichten wij een onderzoek naar de behandeling van patiënten met een functionerende vaattoegang na een succesvolle niertransplantatie.

Wij verzoeken u deel te nemen aan deze enquête, die circa 4 minuten van uw tijd in beslag zal nemen. U krijgt enkele vrijwel identieke casus te zien, waarbij wordt gevraagd welke behandelbeslissing u neemt. De resultaten van deze enquête zullen wij openbaar maken in de vorm van een wetenschappelijke publicatie.