Header image

Site tools

Contact

Bezoekadres
Mercatorlaan 1200 3528 BL, Utrecht
Domus Medica 6e etage, gebouwdeel A
   
Contact
030 282 33 59 E-mail ons
Meer contactinformatie...

Zoeken

Inloggen

Nieuws

Nieuws

Beste collega,

 

De 23ste European Vascular Course (EVC) wordt van 10-12 maart, 2019 in Maastricht georganiseerd. Het preliminaire programma is te zien op www.vascular-course.com.

Op zaterdag 9 maart organiseert de UEMS Section and Board of Vascular Surgery het Europese vaatchirurgische examen en kandidaten kunnen zich aanmelden op www.uemsvascular.com.

 

Vrijdag 7 december 2018

4e Aorta Symposium - Aorta Dissectie Type A. Open, hybride, endovasculair. 

Met een blik naar het nu, naar morgen en een visie op de toekomst! 

Inschrijven kan via www.hippocratesmedicalservices.nl

Meer informatie: https://mailchi.mp/1949b92f7a4b/dont-miss-out-11-days-to-go-aorta-symposium-7-december

 

De inschrijven voor het LIVE Symposium 2019 zijn geopend. Het symposium vindt plaats van 9 t/m 11 mei 2019 in het Larissa Imperial Hotel, Griekeland. 

Abstract kunnen worden ingediend tot 17 maart 2019. Klik hier voor het indienen van abstract. 

Ga naar de website voor meer informatie.

International Symposium on the Diabetic Foot (ISDF), Mei 2019

De 8ste editie van het International Symposium on the Diabetic Foot zal in 2019 plaats vinden in Den Haag, 22 – 25 mei.  Sinds 1991 is dit de grootste en invloedrijkste bijeenkomst op het gebied van complicaties aan de onderste extremiteit bij mensen met diabetes mellitus. Experts zullen de laatste ontwikkelingen en innovaties bespreken, tijdens state of the art lezingen, minisymposia en interactieve workshops, relevant voor de dagelijkse praktijk. Een breed scala aan onderwerpen komt aan bod, zoals resultaten van recente trials, sensor technologie, nieuwe ontwikkelingen in preventie en schoeisel, nieuwe inzichten bij perifeer vaatlijden, gestoorde wondgenezing bij diabetes en de implicaties hiervan voor behandeling, infectie diagnostiek en behandeling, kwaliteit van leven en de visie van de patiënt.  Tenslotte wordt de laatste versie van  de internationale richtlijnen over het management van de diabetische voet gepresenteerd.

De deadline voor indienen abstracts is 10 december 10 2018. Verdere informatie is te vinden op de website of in de flyer.

From May 22-25, 2019 the 68e edition of the European Society of CardioVascular and Endovascular Surgery (ESCVS) will take place in Groningen, the Netherlands. The Event is organised, under the auspicien of the ESCVS, by the Departments of Vascular and Cardiothoracic Surgery in cooperation with the Wenckebach Institute of the University Medical Center Groningen (UMCG). 

Op 27, 28 en 29 maart wordt in Barcelona de 13de editie van het SITE symposium georganiseerd: the International Symposium on Endovascular Therapeutics.

Maak tot en met januari gebruik van de vroegboekkorting! Klik hier om je te registeren en hier om het voorlopige programma te raadplegen. 

Klik hier om het programma te bekijken

Ook komend jaar organiseert de Nederlandse Vereniging voor Vaatchirurgie de vaatdagen 2019. Bijgaand treft u de uitnodiging.

Let op! De deadline voor het insturen van abstracts is 9 januari 2019.

Klik hier voor het inschrijven en insturen van abstracts.

Geachte collega,

 

Ook komend jaar organiseert de Nederlandse Vereniging voor Vaatchirurgie, voor de 21e keer, een basiscursus endovasculaire technieken. Bijgaand tref je de uitnodiging. De cursus is er op gericht om kennis van de materialen op te doen en terminologie van endovasculaire procedures eigen te maken. Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor procedureplanning en “beren op de weg” en ruimte om zelf te oefenen op flow en VR modellen.

  

Begin 2018 verscheen de multidisciplinaire richtlijn 'Behandeling van atherosclerose van de arteria carotis', opgesteld vanuit de European Society for Vascular Surgery. Tijdens deze online nascholing gaan een vaatchirurg en een neuroloog in op de belangrijkste punten uit deze richtlijn. Er is aandacht voor zowel de klinische (indicaties), logistieke (aantallen, timing), als de wetenschappelijke (lopende trials) aspecten.

 

Wanneer:           Maandagavond 17 december 2018

Tijd:                       20.30 tot 21.30 uur

Pagina's