Header image

Site tools

Contact

Bezoekadres
Mercatorlaan 1200 3528 BL, Utrecht
Domus Medica 6e etage, gebouwdeel A
   
Contact
030 282 33 59 E-mail ons
Meer contactinformatie...

Zoeken

Inloggen

Nieuws

Nieuws

In april 2017 verscheen een eerste Europese Richtlijn over mesenteriaal ischemie. Deze richtlijn met flinke Nederlandse inbreng geeft antwoorden op veel alledaagse vragen over dit lastige ziektebeeld. Aan de hand van herkenbare casuïstiek nemen de sprekers tijdens een interactieve web-tv de belangrijkste aanbevelingen over chronische en acute mesenteriaal ischemie door. Tijdens deze online nascholing kunt u vragen stellen aan de experts.Drie erkende experts, een maag-darm-leverarts, een interventieradioloog en een vaatchirurg, bediscussiëren de huidige inzichten en reiken concrete tips aan over diagnostiek en therapie.

Vanuit het Leids Universitair Medisch Centrum verrichten wij een onderzoek naar de behandeling van patiënten met een functionerende vaattoegang na een succesvolle niertransplantatie.

Wij verzoeken u deel te nemen aan deze enquête, die circa 4 minuten van uw tijd in beslag zal nemen. U krijgt enkele vrijwel identieke casus te zien, waarbij wordt gevraagd welke behandelbeslissing u neemt. De resultaten van deze enquête zullen wij openbaar maken in de vorm van een wetenschappelijke publicatie. 

Klik hier om direct te registreren voor de NVvV Najaarsdag op 3 november te Antwerpen.
Maak t/m 1 oktober gebruik van het early bird tarief. 

Deadline indienen abstract 1 oktober 2017. 

Adequate bloeddrukmonitoring rondom carotisendarterectomie (CEA), zowel intra-operatief als postoperatief, is van groot belang ter voorkoming van complicaties. Hoewel eerder onderzoek heeft aangetoond dat hemodynamiek een belangrijke rol speelt in het optreden van postoperatieve complicaties, is er vooralsnog geen duidelijke richtlijn met betrekking tot welke bloeddruk intra- of postoperatief gehanteerd dient te worden, noch hoe deze bewerkstelligd moet worden.

Op 19 mei j.l. heeft prof. dr. G.J. de Borst aan de Universiteit Utrecht zijn intreerede 'Hoofdzaken', als hoogleraar in de faculteit Geneeskunde op het vakgebied Vaatchirurgie, uitgesproken. 

 

Wellicht ten overvloede maken wij u erop attent dat de reactietermijn voor het aanmelden van klinieken voor Diep Veneus Occlusief is verlengd tot 1 juni 2017

Graag willen wij u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen betreffende de problematiek rond de vergoeding en erkenning van de behandeling van patiënten met chronisch diep veneus obstructief vaatlijden. In bijgaande brief zult u aantreffen:
•             de eisen welke gesteld worden aan klinieken die deze zorg willen gaan bieden;
•             de procedure rond aanmelding.*